• +36 (23) 540 101
  • gekla@gekla.hu
21
dec

János négymillióért vásárolt egy enyhén sérült, fiatal Volvót, amit egész életében bánni fog. Kétszer is elvitte eredetiségvizsgálatra, ezeken mindent rendben találtak, ő is csak később és egészen véletlenül derítette ki, hogy az autó lopott. Ezután egy évig küzdött a kártérítésért, végül összesen hétmillió forintot veszített a bíróságon és autó már nincs is az országban. Az év legsúlyosabb tévedéssorozata rengeteg kérdést vet fel az autópiaccal kapcsolatban, de válaszokkal nem szolgálhatunk.

Hónapok óta rakosgatom a nagy kék mappát, tele van vele az íróasztalfiókom. János néha e-mailben érdeklődik, hogy mikor kerül sorra az ügye, amelynek részletei tűélesen kirajzolódnak a lefűzött számlák, szerződések és két eredetiségvizsgálat okiratának olvasásakor, illetve egy bírósági döntésből, amelynek nyomán az autón kívül az összes ráfordított pénzét is elveszítette. Mindig megírom neki, hogy tovább kell emésztenem a hatalmas anyagot, majd ismét eltelik néhány hét a következő levélváltásig.

Nyár eleje óta megy ez, de Jánosnak bőven volt ideje megtanulni várakozni, miután 2014. februárjában felfedezte egy 2012-es, enyhén sérült, és mindössze 20 ezer kilométert futott Volvo XC70 hirdetését a Használtautó.hu-n.

totalcar1

Az autó bal eleje tört össze egy korábbi balesetben, ezért nagyon olcsó volt. A képek alapján a bal első futóművet, a szélvédőt, az egyik fényszórót, a sárvédőt, lökhárítót, az ütközéskor kinyílt tetőlégzsákot, az első légzsákok miatt komplett műszerfalat, a kormánykereket, meg még ki tudja mi mindent kellett cserélni a helyreállításhoz. A hirdető szerint ez körülbelül 1,5 millió forintjába kerülhet, amire fel is hívta a figyelmet, így sima ügynek és jó vételnek tűnt a Volvo.

Érdekel a teljes cikk? Olvass tovább az oldalon.Hagyj üzenetet

Az e-mailje nem lesz nyilvános. Required fields are marked *